Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

LAST DRIVE + dustbowl @ GAGARIN 2009-05-15


Από το blog του Γιάννη Πετρίδη

Η βραδιά ξεκίνησε στις 10 (περίπου) με τους Dustbowl, αλλά χάσαμε την αρχή στην προσπάθεια να προλάβουμε και ένα μέρος από τη συναυλία στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου. Σε Americana / (old) country στυλ στη μουσική τους αλλά και στην παρουσία τους εν μέρει, τελείωσαν άλλη μια φορά το (45λεπτο) set τους με διασκευή που μάλλον δε θα περιμένει κάποιος που δεν τους έχει ξαναδεί (Ace of Spades!).
Οι Last Drive εμφανίστηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά στη σκηνή του Gagarin και αυτή τη φορά ήταν για την παρουσίαση του νέου album που έχει τον τίτλο “Heavy Liquid” (το CD υπήρχε προς πώληση στο φουαγιέ, το βινύλιο θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι) και κυκλοφορεί από την εταιρεία Happy Crasher που το συγκρότημα έστησε για την κυκλοφορία του δίσκου.
Πολύς κόσμος είχε μαζευτεί για άλλη μία φορά όταν στις 23:10 ξεκίνησαν να παίζουν το “ Me 'n' Μy Wings” και συνέχισαν με το “Overloaded”. Γενικά το setlist περιείχε παλιά κομμάτια (δυστυχώς πάντα κάποια μένουν απέξω), διασκευές και 7 καινούργια τραγούδια (εκ των οποίων κάποια είχαν ακουστεί και πέρυσι). Το “A Glass of Broken Dreams” ξεχωρίζει από το πρώτο άκουσμα, καταπληκτική είναι και η διασκευή στο “Alabama blues”. Ο Alex K “αφιέρωσε” το “Killhead Therapy” σε εκείνους που είναι πίσω από τα τηλεοπτικά κανάλια (με αφορμή τα γεγονότα του πρόσφατου Δεκέμβρη) και το “Pantherman” στον Lux Interior που πρόσφατα απεβίωσε. Ο ήχος παρουσίασε κάποια αστάθεια, ειδικά προς το τέλος του κανονικού set, ενώ η συνολική διάρκεια (συμπεριλαμβανομένων και των 2 encore) ήταν 2 ώρες και 20 λεπτά.

Setlist: 1.Me'n'Μy Wings / 2.Overloaded / Blue City Shores / Magdalene / Have Mercy / Valley of Death / Maureen / Killhead Therapy / A Glass of Broken Dreams / Headlong to the Edge / Another Girl Another Planet (Only Ones) / Hole in the Wall / Poison / Baby it's Real / Alabama Blues (J.B. Lenoir) / Pantherman / Blood from a Stone / Final Kick (Tall Boys) / I Love Cindy / Black Limo / Misirlou (τελευταίο του κανονικού set)

encore 1: Human Fly (Cramps) / New Kind of Kick (Cramps) / No Friend of Mine (Sparkles) / Bad Roads / Gone Gone Gone

encore 2: White Light White Heat (Lou Reed [the Velvet Underground]) / Blue Moon (Rodgers and Hart)

Κώστας Σφηναρόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου